dissabte, 12 de març del 2016

8. LA RESPOSTA DE JESÚS A LA POBRESA



Cada temps té els seus problemes i els seus temes. És important que puguem observar els nostres problemes per veure què hi diria Jesús. Segurament, si fem una ullada al món, més enllà dels nostres problemes individuals i particulars, n'hem de destacar un per sobre de tots; la pobresa. La pobresa té molt a veure amb dels problemes que ens trobem en el dia a dia.



La immigració està relacionada amb la pobresa?

Depenent dels casos, pot haver-hi el cas d'haver d'emigrar per culpa de la pobresa, i en aquest cas si que estarien relacionats ambdós conceptes. Tot i que també existeix el cas de la immigració per millorar la qualitat de vida de les persones encara que en aquest cas no tindria a veure amb la pobresa.

La desigualtat està relacionada amb la pobresa?

La desigualtat social es deu a molts factors: sexe, nacionalitat, ètnia... Un d'aquests és la pobresa: persones pobres, són les que més ajuda necessiten de la societat actual (feina, amistats, reconeixement...) ja que així sortiran d'aquest estat econòmic. Per desgracia vivim en una societat en la que no es mira amb els mateixos ulls a una persona pobre que a una de classe mitja o superior.


La manca d'educació està relacionada amb la pobresa?

Depenent del lloc on visquis està relacionada o no. Si vius on lloc com Espanya en el que una part de l'ensenyament públic és gratuït no suposaria un problema, en canvi, països com EE.UU on la majoria de serveis són de pagament hi ha un greu problema d'educació pública. Després trobem el cas de països o llocs del món on la pobresa i està molt present i l'ensenyament és nul.


El treball infantil està relacionat amb la pobresa?

És el resultat més extrem de la pobresa, pares que per mantenir la família posen als seus fills a treballar en situacions precaries per un sou mínim o per menjar. Situació que es viu a països com Xina, Índia...



La pobresa es pot trobar en molts àmbits: en situacions properes del nostre entorn local i en situacions llunyanes del context global

El nou testament és un conjunt de textos que formen la Bíblia escrits després del naixement de Jesucrist.

Mateu 11, 2-5

Joan, després d'haver sentit a parlar sobre Jesús, li envia, mitjançant els seus apòstols un missatge:
"Ets tu el que ha de venir o esperem a algú altre?". Jesús li diu als seus apòstols que li diguin el que veuen: El cecs veuen, els coixos caminen, els leprosos són netejats, els sords senten, els morts són ressucitats i els pobres evangelitzats.


Lluc 14, 12-14

Parla de que quan facis un sopar, no invitis als amics, familiars, veïns rics... perquè ells t'invitaran un altre cop i ja quederas recompensat. Diu que invitis a pobres, leprosos... Ja que ells no t'ho podran recompensar i la recompensa se't donarà amb la resurrecció dels justos.


Lluc 21, 1-4
Marc 12, 41-44
Expliquen la mateixa anècdota 


Jesús va veure als rics fent grans ofrenes i després una vidua ficant molt poca cosa. I Jesús va dir que aquesta dona va donar més que tots els rics ja que ells van donar el que els hi sobrava i la dona va donar tot el que tenia per viure.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada